ATLANTIS ADVENTURES

 

Uw tour begint bij de haven van Willemstad, vanwaar u 5 kilometer rijdt in een bus naar het Hilton Hotel om daar aan boord te gaan van de Seaworld Explorer. Daar begint u aan een gesproken tour over de koraalriffen langst de zuidzijde van het eiland. Buitengaats ziet u, door het raam, dat er een muur scherp naar beneden helt tot meer dan 100 meter diep. U ziet er tientallen tropische vissen, zoals de yellowtail snapper, sergeant majors, papegaaivis en queen angelfish, maar ook de kwetsbare koraalkolonies die er duizenden jaren over hebben gedaan om te groeien. Kijk vervolgens met verbazing hoe een duiker, omringd door hongerige vissen, de dieren met de hand voert, pal voor uw raam. Een deskundig, maritiem expert zal u de informatie geven over de verbazingwekkende onderwaterwereld en geeft met veel plezier antwoord op uw vragen

 

 

    CHRISTOFFEL PARK

 

 

Wandelroutes en activiteiten:

Er zijn 8 wandelroutes, variërend van een rustige wandeling, tot de meer uitdagende klim naar de top van de Christoffelberg (aan te raden deze in de ochtend te doen).

Routes met prachtige vergezichten nemen u mee door struikgewas, over heuvels and langs de ruigere noordkant. Het park organiseert ook speciale aktiviteiten, waaronder safari's, herten spotten, dier presentaties, excursies naar grotten, begeleide tours door het park en vele gelegenheidsaktiviteiten, zoals volle maan wandelingen en safari's bij zonsopgang. U kunt ook een mountainbike huren en door het park fietsen.

 

 

  ALOE VERA PLANTAGE

 

Geen enkele tour is standaard. Tijdens de uitleg is er voldoende tijd voor het stellen van vragen. Op allerlei aspecten wordt nader ingegaan. Er is een algemene uitleg over de Aloe Vera (agave) en zijn historie, een algemene toelichting op de plantage en de fabriek, plus een rondleiding, een demonstratie van het kweken van de plant en van het gebruik van de plant, over het groeiproces en over het productieproces in de fabriek.

 

 

      CURACAO LIQUER

             FACTORY

 

Blue Curaçao is ongetwijfeld één van de beroemdste likeuren ter wereld. Maar wist u dat we deze likeur nog steeds op Curaçao produceren, op traditionele wijze, in Landhuis Chobolobo? Een bezoek aan de distilleerderij van The Genuine Curaçao Liqueur is een reis door de lokale geschiedenis. Waar u met eigen ogen kunt ervaren hoe de likeur wordt geproduceerd volgens het originele recept uit 1896. En waar u die natuurlijk ook zelf kunt proeven tijdens de gratis tasting

 

 

         SEA AQUARIUM

 

Het Aquarium

In de vele grote en kleine aquaria krioelt het van Caribische onderwaterschatten: meer dan 400 soorten worden aangetroffen in de wateren rondom Curaçao. Het Curaçao Sea Aquarium heeft een van de meest uitgebreide collecties van Caribisch zeeleven, en voegt steeds weer fraaie exemplaren aan de collectie toe. In het aquarium zijn er veel shows, zoals het voederen van de dieren. De shows hebben flamingo’s, pijlstaartroggen, zeeschildpadden, haaien én u in de hoofdrol. Een ervaren instructeur nodigt bezoekers uit te helpen bij het voederen en het aaien van de haaien. Zonder gevaar! Alle shows zullen u beslist verbazen en fascineren!

 

 

      CURACAO WINERY

Kom naar Landhuis Hato waar u individueel (gratis) een wijnwandeling kan doen of met een groep rondgeleid wordt door onze wijngaard met aansluitend een wijnproeverij (op afspraak). Neem contact op voor meer informatie. Laat u verassen door de wijnen die Curaçao te bieden heeft! Met een heerlijk wijntje uit eigen wijngaard en bijpassende borrelhapjes, kunt u heerlijk genieten op het terras van ons landhuis.

De wijn is ook te koop! Lekker voor thuis of als een origineel cadeautje!

7 dagen geopend van 10 AM - 8 PM                                       Happy Hour! Elke vrijdag van 5PM tot 6PM

 

 

      DOLPHIN ACADEMY

 

Voor een eerste ontmoeting is er de Dolphin Encounter, een programma voor alle leeftijden. In dit programma leren bezoekers de dolfijn van nabij en persoonlijk kennen. Ze staan daarbij tot hun middel in het water, op een platform. De trainer zal alles over de dolfijn vertellen, die de bezoekers uiteraard voor hun belangstelling zal bedanken met een kus en een knuffel.

Voor een ultieme ervaring is er de Dolphin Swim. Dit programma biedt een unieke ervaring aan, waarbij de dolfijn langszij komt zwemmen zodat u haar aan kunt raken aaien.  Wie deelneemt, kan ook signalen geven zodat de dolfijn gaat zingen, rondjesdraaien, zwaaien en nog veel meer. Het hoogtepunt van de Dolphin Swim is de Dorsal Ride, als twee dolfijnen de zwemmers oppikken voor een ritje op hun rugvinnen.

Voor hen die zelf in de wereld van de dolfijnen wil duiken, is er de Dolphin Snorkel en zelfs de Dolphin Open Water Dive, waarbij u als duiker samen met de dolfijnen een koraalrif bezoekt.

De ware dolfijnliefhebber biedt de Dolphin Academy de kans zelf een dolfijntrainer te worden. In twee sessies, een voor kinderen en een voor volwassenen, krijgen de ‘studenten in opleiding’ de beginselen aangereikt in het trainen van dolfijnen. De cursus heeft twee niveaus, en is verdeeld over 2 of 3 dagen.

Benieuwd? Laat u verrassen door het zoogdier achter de mythe en geniet van de ervaring-van-uw-leven aan de Dolphin Academy.

 

 

          HATO CAVES

 

De Hato-grotten hebben een oppervlakte van 4.900 m2 en herbergt mooie kalksteenformaties, romantische poelen, en een waterval. Ook leeft er in de grot een kolonie zeldzame langneusvleermuizen.

 

 

         OSTRICH FARM

 

U kunt op de farm rondkijken. Er zijn meer dan 600 vogels, zoals de vogel die u op de foto ziet. De farm is dagelijks open van 8.00 tot 17.00 uur. Dus als u in de buurt bent doet u een onvergetelijke ervaring op. U krijgt een rondtocht op de farm en zullen alles vertellen over deze magnifieke vogels. U kunt er eendagskuikens zien, maar ook volwassen vogels van acht jaar oud. U kunt een struisvogelei vasthouden, een piepjonge struis aaien en nog veel meer!

 

 

           SHETE BOKA

         NATIONAL PARK

 

Gebied met meer dan 10 schitterende boka’s, waar drie soorten schildpadden broeden. Een boka is in feite een inham. Shete Boka staat voor ‘zeven inhammen’. Jaren geleden gaf de milieugroepering Amigu di Tera in dit gebied excursies langs zeven inhammen. Vandaar dat de naam is overgenomen, hoewel er in werkelijkheid meer dan 7 inhammen zijn in het nationale park. Het park begint bij het prachtige Boka Tabla waar grote, onvoorspelbare golven neerslaan tegen een ondergrondse grot. Een indrukwekkende belevenis. Vervolgens geeft een wandeling boven, op het kalksteenterras een geweldig uitzicht op de Curaçaose noordkust.

 

 

           SUBSTATION

 

Een tour met de Curasub duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. In de prijs is een aangepaste, gegraveerde USB-stick inbegrepen met alle onderwater foto’s die van het avontuur zijn gemaakt en een gratis Substation t-shirt. In samenwerking met de Curaçao Dolphin Academy is Substation een nieuw product aan het ontwikkelen, waarmee we met dolfijnen kunnen duiken. De Curasub daalt vier keer per dag af vanaf Bapor Kibrá naar voor duikers onbereikbare diepten. Aan boord maken de passagiers een onvergetelijke reis naar plaatsen waar nog heel weinig mensen zijn geweest. De kleurrijke vissen, koralen en oude scheepswrakken zijn prima zichtbaar in de kristalheldere wateren, die het eiland Curaçao omringen. Vanuit de Curasub hebben de passagiers een helder zicht van meer dan 30 meter. Te vinden bij sea aquarium.

 

 

TROLLEY TRAIN TOUR

 

Uw tocht blijft langs interessante plekken gaan,  bijvoorbeeld de Drijvende markt aan de Sha Caprilleskade, waar  Venezolaanse kooplieden vis en groente vanaf hun boten verkopen, en de  Mikve Israel Emmanuel-synagoge, de oudste nog in gebruik zijnde synagoge  van het westelijk halfrond. Daarop volgend ziet u het Koningin  Wilhelminapark, het decor van menig cultureel evenement, en de Waterfort  Arches, het indrukwekkende fort dat ooit plaats bood aan de barakken  van Willem III. Ten slotte bezoekt u Fort Amsterdam, dat in 1635 werd  gebouwd om de belangrijke ingang van de haven te beschermen tegen vijandelijke schepen. Deze citadel werd omgebouwd tot het Gouverneurspaleis en de kantoren van de Centrale Regering van de  Nederlandse Antillen. Aan de achterkant van het binnenplein staat de  Fort-kerk, Curaçao’s oudste protestante kerk. Als de tour is afgelopen,  kunt u natuurlijk ook heerlijk in de stad blijven hangen. curcruise@atlantissubmarines.com